Lohta ja mätikastiketta - Reseptit | HS.fi

Lohta ja mätikastiketta

Lempeä ja vaalea smetana pilkuttuu mädin ansiosta juhlavaksi. Tarjoa kastikkeen kanssa graavattua tai kylmäsavustettua lohta ja mummonkurkkuja.

16.12.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
  • 1

    omena

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 400 g

    graavi- tai kylmäsavulohta

  • 1 annos

    mummonkurkkuja (ohje alla)

  • 4 rkl

    tuoretta, hienoksi raastettua piparjuurta

  • muutama oksa tilliä

  • 1 rkl

    raastettua sitruunankuorta

Mätikastike:

  • 2 dl

    smetanaa tai ranskankermaa

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 3 rkl

    mätiä

  • 1/3 tl

    mustapippuria myllystä

Mummonkurkut:

  • 1

    pieni kurkku

  • ¾ dl

    vettä

  • ½ dl sokeria

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • (1 tl sinapinsiemeniä)

■ Valmista ensin mummonkurkut. Kuori kurkku halutessasi raidalliseksi. Ota juustohöylällä viipaleita.

■ Yhdistä sokeri, etikka, vesi ja halutessasi sinapinsiemenet. Sekoita hyvin. Lisää kurkkuviipaleet. Anna maustua viileässä noin 15 minuuttia.

■ Tee mätikastike. Yhdistä smetana, sitruunamehu, mäti ja pippuri.

■ Kuori omena ja leikkaa tulitikunohuiksi viipaleiksi. Yhdistä sitruunamehun kanssa.

■ Laita lautaselle lohta, omenaa, kurkkua ja mätikastiketta. Viimeistele piparjuurella, tillillä ja sitruunankuoriraasteella.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat