Mäticarbonara - Reseptit | HS.fi

Mäticarbonara

Juhlava mätipasta valmistetaan spaghetti carbonaran tapaan. Klassikkopastasta poiketen kastikkeeseen lisätään kermaa, joka antaa makuun herkullista pehmeyttä.

16.12.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
  • 300 g

    spagettia

  • 3

    huoneenlämpöistä keltuaista

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1½ dl

    raastettua parmesaania

  • 1 rkl

    hienoksi raastettua (luomu)sitruunankuorta

  • 1 tl

    sormisuolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 5 rkl

    mätiä

  • 1 dl

    hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

■ Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pastan keitinvettä talteen.

■ Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, juusto, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri.

■ Yhdistä pasta, keltuais-kermaseos ja puolet mädistä. Sekoita hyvin. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, lisää joukkoon hieman pastan keitinvettä. Viimeistele lopulla mädillä ja yrteillä. Raasta päälle halutessasi lisää parmesaania.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat