Mäti-skagenpiirakka - Reseptit | HS.fi

Mäti-skagenpiirakka

Tämä herkullinen iltapalapiirakka luottaa kahden täytteen taktiikkaan. Ennen paistamista valmis voitaikina saa juustoisen hunnun. Paistamisen jälkeen piirakan päälle lastataan vielä mätiä ja katkaraputahnaa.

16.12.2021 2:00
Määrä9–12 palaa
Valmistusaika40 min
  • ½ (250 g)

    isoa voitaikinalevyä

Voiteluun:

  • 1

    kananmuna

Täyte:

  • ½

    sitruunan kuori ja mehu

  • 1 prk (120 g)

    smetanaa

  • 150 g

    juustoraastetta (esimerkiksi Västerbotten)

  • 2

    keskikokoista, kypsää perunaa

  • 2 rkl

    voisulaa

Skagenröra:

  • 200 g

    (käsin kuorittuja) katkarapuja

  • 4–5 rkl

    täysmajoneesia

  • 2–3 rkl

    ranskankermaa

  • 1 tl

    dijoninsinappia

  • 1 tl

    hienoksi raastettua piparjuurta

  • 2 rkl

    hienonnettua tuoretta tilliä

  • ½

    sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

Päälle:

  • mätiä, ruohosipulia, tilliä ja sitruunankuoriraastetta

■ Valmista ensin skagenröra. Sekoita ravut, majoneesi, ranskankerma, sinappi, piparjuuri, tilli, sitruunankuori ja -mehu sekä mustapippuri keskenään. Nosta viileään odottamaan tarjoilua.

■ Laita sulatettu taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Leikkaa taikinaan noin 2 cm leveä reunus. Varo, ettei veitsi viillä ihan pohjaan asti. Vatkaa munan rakenne rikki. Voitele reunus munalla.

■ Yhdistä voitelemisesta ylijääneeseen munaan sitruunankuori, smetana ja 100 g juustoraastetta. Levitä pohjalle reunuksen sisään.

■ Kuori peruna, leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä piirakalle. Valuta päälle voisulaa.

■ Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja kauniin värinen. Ripottele loppu juustoraaste kypsälle piirakalle.

■ Koristele piirakka skagenilla, mädillä, ruohosipulilla, tillillä ja sitruunankuoriraasteella.

Vinkki: Voit korvata skagenröran kylmä- tai lämminsavustetulla lohella.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat