Soijabolognese - Reseptit | HS.fi

Soijabolognese

Herkullisimman kasvisbolognesen salaisuus on oikeaoppisessa soijarouheen käsittelyssä. Soijarouhetta ei tarvitse liottaa kasvisliemessä ennen käyttöä, vaan se kannattaa lisätä pannulle kuivana ja paahtaa kunnolla runsaassa öljyssä ennen nesteen lisäämistä.

6.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 1

    sipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 ruukku

    basilikaa

  • 1½ tl

    fenkolinsiemeniä

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    tummaa soijarouhetta

  • 1½ dl

    vahvaa kasvislientä

  • 2 tlk (á 400 g)

    laadukasta tomaattimurskaa

  • noin 1 dl

    vettä

  • 1 rkl

    tomaattisosetta

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 1 tl

    sokeria tai vaaleaa siirappia

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

Lisäksi:

  • 300 g

    pappardelle-pastaa

■ Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.

■ Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.

■ Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.

■ Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.

■ Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat