Punajuuri-saaristolaisleipäsalaatti - Reseptit | HS.fi

Punajuuri-saaristolaisleipäsalaatti

Tämän salaatin juju on joukkoon sekoitetussa piparjuurikastikkeessa, joka antaa salaatille sopivassa suhteessa makeutta, kirpeyttä ja piparjuuren suloista tulisuutta.

23.12.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 20 min
  • 500 g

    kypsiä punajuuria

  • 1

    omena

  • 4 viipaletta

    saaristolaisleipää

  • 2 rkl

    voita

  • 50 g

    pikkusalaattia tai versoja, esimerkiksi rucolaa

  • 2 rkl

    pieniä kapriksia

Piparjuurikastike:

  • 1 dl

    öljyä

  • 3 rkl

    omenaviinietikkaa

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 2–3 rkl

    raastettua piparjuurta

  • ¼ tl

    suolaa

■ Soseuta piparjuurikastikkeen ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi.

■ Viipaloi keitetyt ja kuoritut punajuuret. Pese omena, kuori tarvittaessa, halkaise ja poista siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi saaristolaisleipäviipaleet. Paista leipäpaloja voissa paistinpannulla, kunnes ne ovat ruskistuneet rapeiksi. Huuhtele salaatti tai versot ja kuivaa.

■ Nosta laakealle tarjoilulautaselle punajuuri- ja omenaviipaleita. Lusikoi joukkoon puolet piparjuurikastikkeesta. Lisää saaristolaisleipäkrutongit, salaatinlehdet ja kaprikset. Raasta päälle halutessasi tuoretta piparjuurta. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen kupista.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat