Persimoni-mandariinisalaatti ja salottisipulivinegretti - Reseptit | HS.fi

Persimoni-mandariinisalaatti ja salottisipulivinegretti

Salottisipuleista keitelty vinegretti maustaa hedelmäisen persimoni-mandariinisalaatin.

23.12.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 1 l

    pinaatinlehtiä

  • 1

    fenkoli

  • 1

    persimoni

  • 3

    mandariinia tai klementiiniä

  • 1 dl

    hienonnettua minttua

  • ½ dl

    manteleita

  • 150 g

    fetajuustoa

  • 1 tl

    roseepippuria

Salottisipulivinegretti:

  • 2

    banaanisalottisipulia

  • 1 tl

    raastettua sitruunankuorta

  • 1

    sitruunan mehu

  • 4 rkl

    sokeria

  • 3 rkl

    omenaviinietikkaa

  • 2 rkl

    hienonnettua timjamia

  • ¼ tl

    suolaa

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    kokojyväsinappia

■ Valmista ensin sipulivinegretti. Kuori sipulit, viipaloi ja huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Mittaa kattilaan sipuliviipaleet, sitruunan mehu ja raastettu kuori, sokeri, omenaviinietikka, timjami ja suola. Kiehauta seos ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon öljy ja kokojyväsinappi.

■ Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa salaattilingolla. Halkaise fenkoli, huuhtele huolellisesti ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Parhaiten tämä onnistuu mandoliinilla.

■ Kuori persimoni ja mandariinit, leikkaa viipaleiksi. Hienonna minttu. Rouhi mantelit.

■ Sekoita salaattivadilla pinaatinlehdet, fenkolit, persimonit, mandariinit ja mintut. Sekoita joukkoon puolet salottisipulivinegretistä. Murustele päälle fetaa. Lisää rouhitut mantelit ja murskatut roseepippurit. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen kastikekannusta.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat