Paahdettua ruusukaalia ja taatelivinegretti - Reseptit | HS.fi

Paahdettua ruusukaalia ja taatelivinegretti

Appelsiininkuorella ja vaahterasiirapilla maustetut, uunissa sopivan kypsiksi paistetut ruusukaalit tarjoillaan hieman hapanimelän taateli-vinegretin kanssa.

23.12.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 35 min

Paahdetut ruusukaalit:

  • 300 g

    ruusukaaleja

  • 1 dl

    pekaanipähkinöitä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2 rkl

    vaahterasiirappia tai hunajaa

  • ½

    luomuappelsiinin raastettu kuori

  • ½ tl

    suolaa

Taatelivinegretti:

  • 10

    pehmeää kivetöntä taatelia

  • 3 rkl

    sitruunamehua

  • 3 rkl

    viinietikkaa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • ½ dl

    omenamehua

  • ¼ tl

    suolaa

  • ripaus sokeria ja chiliä

Lisäksi:

  • 1

    päärynä

  • 1 dl

    granaattiomenansiemeniä

  • sormisuolaa

■ Valmista ensin taatelivinegretti. Mittaa taatelit, sitruunamehu ja viinietikka kulhoon. Anna taatelien pehmetä noin 10 minuuttia. Lisää öljy, omenamehu, suola, ripaus sokeria ja chiliä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada vinegretti kastikekannuun.

■ Kuumenna uuni 250 asteeseen.

■ Pese ruusukaalit, leikkaa kannat pois ja halkaise isot ruusukaalit puoliksi. Levitä laakeaan uunivuokaan. Lisää pekaanipähkinät, öljy, vaahterasiirappi, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja suola. Sekoittele. Paahda uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

■ Kuori päärynä, halkaise ja poista siemenkota, leikkaa päärynä viipaleiksi. Sekoita tarjoiluvadilla paahdetut ruusukaalit, päärynät ja granaattiomenansiemenet. Ripottele päälle hieman sormisuolaa. Tarjoa taatelivinegretin kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat