Sinihomejuusto-punajuurignocchit - Reseptit | HS.fi

Sinihomejuusto-punajuurignocchit

Yhdistä paahdetut punajuuret ja pähkinät gnocchien ja sinihomejuuston kanssa mutkattomaksi, talviseksi lohturuoaksi. Sekoita vielä joukkoon salaattipinaattia ja raikasta appelsiininkuoriraasteella.

30.12.2021 2:00
Määrä2 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 50 min
  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 pkt (250 g)

    tuoregnoccheja, esimerkiksi Rummo

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    salaattipinaattia tai lehtikaalia

  • 100 g

    sinihomejuustoa (esimerkiksi Stilton)

  • 1 annos

    paahdettuja punajuuria (ohje alla)

  • 2 rkl

    raastettua parmesaania

  • 2 rkl

    rouhittua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinöitä

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • (2 tl

    raastettua appelsiininkuorta)

Uunissa paahdetut punajuuret:

  • 4

    pienehköä punajuurta

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa ja mustapippuria myllystä

■ Pese ja kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret reilun kokoisiksi lohkoiksi ja pirskottele öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

■ Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmentyneet.

■ Valmistele pastaa punajuurien paahtumisen aikana. Kuori ja hienonna valkosipulit.

■ Paista gnoccheja pannulla öljyssä sekoitellen muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes gnocchit ovat rapeita.

■ Lisää pannulle pinaatti ja murusteltu sinihomejuusto. Anna lämmetä.

■ Lisää lämpimät, paahdetut punajuuret. Viimeistele parmesaanilla, pähkinöillä, pippurilla ja halutessasi appelsiinin kuoriraasteella.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat