Ruusukaali-pekonitortellinit - Reseptit | HS.fi

Ruusukaali-pekonitortellinit

Lainaa huippukokilta resepti ja tee pekoni-ruusukaalitortellinit. Ruotsalaisen Mathias Dahlgrenin ohje on kaikessa yksinkertaisuudessaan maukas.

30.12.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • 50 g

    pekonia

  • 500 g

    ruusukaalia

  • 25 g

    voita

  • 2 pkt (yhteensä 500 g)

    juustotäytteisiä tortellineja tai ravioleja (myös tuoregnocchit sopivat)

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • 50 g

    raastettua parmesaania

■ Keitä kattilassa runsaasti vettä.

■ Kuutioi pekoni. Paista se voissa kypsäksi.

■ Leikkaa ruusukaaleista kantaa ohuemmaksi. Halkaise kaalit ja irrota lehdet.

■ Laita ruusukaalit kiehuvaan veteen. Keitä 1 minuutti. Lisää tortellinit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan (2–3 minuuttia).

■ Kaada ruusukaalien ja tortellinien keitinvesi pois. Valuta siivilässä. Lisää ruusukaalit ja tortellinit pannulle pekonien joukkoon ja kääntele sekaisin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Viimeistele parmesaanilla.

Vinkki: Tortellinien joukkoon voi halutessaan lisätä parmesaanin lisäksi muutakin juustoa, esimerkiksi mozzarella, vuohenjuusto ja sinihomejuusto sopivat hyvin. Pekonin tilalle kastikkeeseen voi laittaa joulukinkkua, paistettua broileria tai kylmäsavustettua lohta.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat