50 g
pekonia
500 g
ruusukaalia
25 g
voita
2 pkt (yhteensä 500 g)
juustotäytteisiä tortellineja tai ravioleja (myös tuoregnocchit sopivat)
suolaa, mustapippuria myllystä
50 g
raastettua parmesaania
■ Keitä kattilassa runsaasti vettä.
■ Kuutioi pekoni. Paista se voissa kypsäksi.
■ Leikkaa ruusukaaleista kantaa ohuemmaksi. Halkaise kaalit ja irrota lehdet.
■ Laita ruusukaalit kiehuvaan veteen. Keitä 1 minuutti. Lisää tortellinit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan (2–3 minuuttia).
■ Kaada ruusukaalien ja tortellinien keitinvesi pois. Valuta siivilässä. Lisää ruusukaalit ja tortellinit pannulle pekonien joukkoon ja kääntele sekaisin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Viimeistele parmesaanilla.
Vinkki: Tortellinien joukkoon voi halutessaan lisätä parmesaanin lisäksi muutakin juustoa, esimerkiksi mozzarella, vuohenjuusto ja sinihomejuusto sopivat hyvin. Pekonin tilalle kastikkeeseen voi laittaa joulukinkkua, paistettua broileria tai kylmäsavustettua lohta.
Resepti: Sanna Kekäläinen