Vegaaninen nakkikastike - Reseptit | HS.fi

Vegaaninen nakkikastike

Nakkikastikkeen kasvisversiossa kannattaa kiinnittää erityishuomiota nakkien valintaan. Uusia tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti ja itselle mieluisimman tuotteen löytää vain testailemalla.

6.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • 250 g

    vegaanisia nakkeja (esimerkiksi Makukeittiö tai Muu)

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    vegaanista margariinia

  • ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 3–4 dl

    kiehuvaa vettä

  • 2 dl

    kaurakermaa

  • 1½–2 rkl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    sinappia

  • 1 tl

    tomaattisosetta

  • ½ tl

    paprikajauhetta

  • mustapippuria myllystä

■ Pilko nakit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata paistinpannulla 1 rkl margariinia. Lisää sipuli ja kuullota hetki.

■ Lisää sitten pannulle nakit ja ruskista sipuleita ja nakkeja, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Siirrä nakkipaistos toiseen astiaan.

■ Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää 2 rkl margariinia. Lisää jauhot ja paahda keskilämmöllä koko ajan sekoitellen noin 5–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes jauhot ovat hieman ruskistuneet.

■ Kaada kuuma vesi pannulle muutamassa erässä vispilällä koko ajan sekoittaen. Lisää vielä kaurakerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta soijakastikkeella, sinapilla, tomaattisoseella, paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon tarvittaessa lisää vettä.

■ Lisää nakkipaistos kastikkeen joukkoon ja kuumenna.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat