Savutofukiusaus - Reseptit | HS.fi

Savutofukiusaus

Paras savutofukiusaus syntyy tuoreista perunoista, mutta halutessasi voit oikaista ja käyttää valmista pakastealtaan peruna-sipulisekoitusta.

6.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 1 h 15 min
  • 600 g

    perunoita

  • 5–6

    valkosipulinkynttä

  • 1 ruukku

    lehtipersiljaa

  • 1 pkt (300 g)

    kylmäsavutofua

  • 2 prk (á 2 dl)

    kaurakermaa

  • 2 tl

    sipulijauhetta

  • ¾ tl

    (yrtti)suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä vuoan voiteluun

■ Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

■ Harjaa perunat puhtaiksi juuresharjalla. Ohutkuorisia perunoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Silppua lehtipersilja. Valuta tofusta neste pois ja revi tofu muruiksi.

■ Sekoita yhteen kaurakerma, sipulijauhe, suola ja mustapippuri.

■ Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado pohjalle ensin kerros perunaviipaleita, sitten savutofumurua, valkosipulimurskaa ja persiljasilppua. Valuta päälle kaurakermaseosta (säästä puolet vuoan pinnalle). Jatka, kunnes kaikki aineet on käytetty. Asettele perunaviipaleet päällimmäiseksi ja kaada loput kaurakermaseoksesta vuoan pinnalle.

■ Paista kiusausta uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunaviipaleiden paksuudesta.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat