Nduja-uunipasta - Reseptit | HS.fi

Nduja-uunipasta

Tämä ruoka on älyttömän helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan vuoassa ja uuni hoitaa loput. Maun ruoalle antaa supertrendikäs Etelä-Italian Calabriasta kotoisin oleva salamitahna nduja. Tahna valmistetaan tulisista chileistä ja rasvaisesta possusta.

13.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 45 min
  • 1 dl

    tuoreita hienonnettua yrttejä, esimerkiksi basilikaa ja oregano

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 prk (400 g)

    tomaattimurskaa

  • 5 dl

    kasvis- tai lihalientä

  • 1 dl

    punaviiniä

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • 200 g

    gnocchipastaa

  • 5 rkl

    nduja-tahnaa

  • 1 ps (150 g)

    juustoraastetta

Vuokaan:

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

■ Hienonna yrtit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

■ Voitele uunivuoka reilusti oliiviöljyllä. Kaada vuokaan tomaattimurska, kasvis- tai lihaliemi ja punaviini. Sekoita joukkoon sokeri, suola, yrtit ja valkosipulinkynnet. Lisää pasta, nduja-nokareet ja juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

■ Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat