250 g
kukkakaalia
100 g
tuoretta pinaattia
1 l
keitettyä pastaa
1 prk (3,3 dl)
ruokakermaa
250 g
cheddarjuustodippiä, esimerkiksi Koskenlaskija Ruoka & Dippi
1 tl
jauhettua tai raastettua muskottipähkinää
½ tl
suolaa
½ dl
korppujauhoja
5 rkl
voita
■ Pese kukkakaali, halkaise ja leikkaa kukkanuput hienoksi ja kanta pieniksi paloiksi.
■ Huuhtele pinaatti lävikössä. Sekoita kasvikset ja pasta voidellussa uunivuoassa.
■ Mittaa ruokakerma, juustodippi, muskottipähkinä ja suola kattilassa. Kiehauta ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää voinokareita.
■ Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Resepti: Suvi Rüster