Kukkakaalilla rikastettu mac & cheese

Klassikko höystetään nyt kukkakaalimuruilla ja tuoreella pinaatilla. Helpotetussa ohjeessa kastike valmistetaan valuvasta cheddarsulatejuustodipistä, jonka maku on lempeä mutta silti sopivasti cheddarmainen. Jos haluat tuhdimpaa makua ja rakennetta, sekoita vuokaan vielä raastettua palacheddaria tai jämäjuustopaloja.

13.1.2022 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 40 min
  • 250 g

    kukkakaalia

  • 100 g

    tuoretta pinaattia

  • 1 l

    keitettyä pastaa

  • 1 prk (3,3 dl)

    ruokakermaa

  • 250 g

    cheddarjuustodippiä, esimerkiksi Koskenlaskija Ruoka & Dippi

  • 1 tl

    jauhettua tai raastettua muskottipähkinää

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ dl

    korppujauhoja

  • 5 rkl

    voita

■ Pese kukkakaali, halkaise ja leikkaa kukkanuput hienoksi ja kanta pieniksi paloiksi.

■ Huuhtele pinaatti lävikössä. Sekoita kasvikset ja pasta voidellussa uunivuoassa.

■ Mittaa ruokakerma, juustodippi, muskottipähkinä ja suola kattilassa. Kiehauta ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää voinokareita.

■ Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat