Bouillabaisse-tuorepasta - Reseptit | HS.fi

Bouillabaisse-tuorepasta

Ranskalaisen klassikkokalakeiton bouillabaissen maut hurmaavat hienostuneessa uunipastassa. Sahramista, fenkolista, valkosipulista ja tomaateista valmistettu maukas liemi imeytyy kerälle kiepautettuun tuorenauhapastaan maustaen sen mielettömän herkulliseksi.

13.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 45 min + katkaravunpyrstöjen sulatus
  • 200 g

    raakoja jättikatkaravun pyrstöjä

  • 500 g

    lohifileetä

  • 1

    fenkoli

  • 500 g

    tomaatteja

  • 2

    varsisellerinvartta

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 5 dl

    kasvislientä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 ps (0,5 g)

    sahramia

  • 200–250 g

    tuorenauhapastaa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    hienonnettua lehtipersiljaa

■ Sulata jättikatkaravut jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä pari tuntia.

■ Leikkaa lohifilee nahattomiksi paloiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

■ Huuhtele tomaatit, ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele varsisellerit ja viipaloi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

■ Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin, kunnes ne pehmenevät.

■ Sekoita isossa uunivuoassa kasvisliemi, valkoviini, tomaattipyree, suola, sokeri ja sahrami. Lisää kasvikset ja kerälle rullatut nauhapastat. Upota joukkoon lohipalat ja jättikatkaravun pyrstöt. Valuta päälle oliiviöljyä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

■ Viimeistele hienontamalla päälle reippaasti lehtipersiljaa.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat