8
pientä viipaletta leipää
3 rkl
voisulaa
4 tl
dijoninsinappia
100 g
raastettua, maukasta juustoa (esimerkiksi gruyère)
4 viipaletta
graavi- tai kylmäsavulohta
Valkokastike:
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
1½ dl
maitoa
1½ dl
kermaa
1 tl
dijoninsinappia
½ tl
suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
paistettuja kananmunia, avokadoa, yrttejä
■ Lämmitä uuni 225 asteeseen.
■ Tee ensin valkokastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito-kermaseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Keitä miedohkolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu.
■ Sipaise leiville sulatettua voita molemmille puolille. Levitä leipien toiselle puolelle sinappia, valkokastiketta, raastettua juustoa ja lohiviipaleita. Nosta kaksi leipää vastakkain. Levitä ohut kerros valkokastiketta leipien päälle ja ripottele pinnalle hieman juustoa.
■ Paista leipiä 10–15 minuuttia uunissa. Tarjoa sellaisenaan tai paistetun munan ja avokadon kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen