Lohi-monsieur

Ranskalainen croque monsieur eli kinkku-juustoleipä on lämpimien kerrosleipien ehdotonta aatelistoa. Tässä versiossa kinkun korvaa graavilohi.

20.1. 2:00
Määrä4 leipää
Valmistusaikavalmistusaika 25 min
  • 8

    pientä viipaletta leipää

  • 3 rkl

    voisulaa

  • 4 tl

    dijoninsinappia

  • 100 g

    raastettua, maukasta juustoa (esimerkiksi gruyère)

  • 4 viipaletta

    graavi- tai kylmäsavulohta

Valkokastike:

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1½ dl

    maitoa

  • 1½ dl

    kermaa

  • 1 tl

    dijoninsinappia

  • ½ tl

    suolaa

  • ⅓ tl mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

  • paistettuja kananmunia, avokadoa, yrttejä

■ Lämmitä uuni 225 asteeseen.

■ Tee ensin valkokastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito-kermaseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Keitä miedohkolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu.

■ Sipaise leiville sulatettua voita molemmille puolille. Levitä leipien toiselle puolelle sinappia, valkokastiketta, raastettua juustoa ja lohiviipaleita. Nosta kaksi leipää vastakkain. Levitä ohut kerros valkokastiketta leipien päälle ja ripottele pinnalle hieman juustoa.

■ Paista leipiä 10–15 minuuttia uunissa. Tarjoa sellaisenaan tai paistetun munan ja avokadon kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat