Rydbergin pihvi

Pyttipannujen aatelinen on Rydbergin pihvi. Se valmistetaan usein naudan sisäfileestä ja keitetyistä perunoista.

10.2. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 400 g

    naudan sisä- tai ulkofileetä

  • 500 g

    pieniä perunoita

  • 1 iso

    sipuli

  • 1 tl

    suolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 3 rkl

    hienonnettua timjamia

  • 4

    keltuaista

Paistamiseen:

  • 50 g

    voita

Lisäksi:

  • lohkottuja maustekurkkuja

  • dijoninsinappia

■ Ota sisäfilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa sisäfilee noin parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.

■ Pese perunat huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä ja leikkaa perunat puoliksi.

■ Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.

■ Kuumenna pari ruokalusikallista rasvaa paistinpannulla. Ruskista lihakuutiot pikaisesti, noin 3 minuuttia, kuumalla pannulla. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta puolella teelusikallisella suolaa ja mustapippurilla. Nosta lihat alumiinifoliolle, kääräise paketiksi ja anna vetäytyä sen aikaa, kun paistat perunat.

■ Kuumenna loput rasvasta pannulla. Lisää perunanpuolikkaat ja paista kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja hienonnetulla timjamilla. Siirrä perunat pannun reunaan. Lisää sipulilohkot pannuun ja paista pehmeiksi.

■ Jaa perunat neljälle ruokalautaselle. Lisää sipulit lautasille. Nosta perunoiden viereen lihakuutiot. Erottele kananmunista valkuaiset, ja nosta lautasille keltuaiset kuoressaan. Tarjoile lisäksi maustekurkkulohkoja ja dijoninsinappia.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat