500 g
kypsiä kuorittuja perunoita
300 g
kypsiä kuorittuja punajuuria
1
sipuli
1 pkt (280 g)
vegechorizomakkaraa
4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
hienonnettua rosmariinia
1 tl
suolaa
1 dl
isoja kapriksia
mustapippuria
Piparjuuurikastike:
1 prk (200 ml)
kauraranskankermaa
2–3 rkl
raastettua piparjuurta
1 rkl
sinappia
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
■ Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pyttipannun valmistuksen ajaksi.
■ Leikkaa perunat ja punajuuret kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi vegemakkarat.
■ Kuumenna 3 rkl öljyä isossa paistinpannussa. Lisää perunat, punajuuret ja sipulit. Paista sekoitellen, kunnes kasvikset ovat lämpimiä ja hieman ruskistuneet. Mausta hienonnetulla rosmariinilla ja suolalla. Siirrä paistos pannun reunoille.
■ Lisää pannun keskelle tilkka öljyä ja vegemakkarat. Paista, kunnes makkarat ovat ruskistuneet. Sekoita perunapaistos ja makkarat. Lisää kaprikset ja rouhaise päälle mustapippuria.
■ Tarjoa pyttis piparjuurikastikkeen kanssa. Raasta vielä päälle halutessasi piparjuurta.
Resepti: Suvi Rüster