Vegemakkara-punajuuripyttis

Keitetyistä perunoista, kypsistä punajuurista ja vegemakkarasta paistuu mielettömän maukas vegaanipyttipannu. Maun viimeistelee tuoreesta raastetusta piparjuuresta ja kauraranskankermasta sekoitettu kastike.

10.2. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 20 min
  • 500 g

    kypsiä kuorittuja perunoita

  • 300 g

    kypsiä kuorittuja punajuuria

  • 1

    sipuli

  • 1 pkt (280 g)

    vegechorizomakkaraa

  • 4 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 rkl

    hienonnettua rosmariinia

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 dl

    isoja kapriksia

  • mustapippuria

Piparjuuurikastike:

  • 1 prk (200 ml)

    kauraranskankermaa

  • 2–3 rkl

    raastettua piparjuurta

  • 1 rkl

    sinappia

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    sokeria

■ Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pyttipannun valmistuksen ajaksi.

■ Leikkaa perunat ja punajuuret kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi vegemakkarat.

■ Kuumenna 3 rkl öljyä isossa paistinpannussa. Lisää perunat, punajuuret ja sipulit. Paista sekoitellen, kunnes kasvikset ovat lämpimiä ja hieman ruskistuneet. Mausta hienonnetulla rosmariinilla ja suolalla. Siirrä paistos pannun reunoille.

■ Lisää pannun keskelle tilkka öljyä ja vegemakkarat. Paista, kunnes makkarat ovat ruskistuneet. Sekoita perunapaistos ja makkarat. Lisää kaprikset ja rouhaise päälle mustapippuria.

■ Tarjoa pyttis piparjuurikastikkeen kanssa. Raasta vielä päälle halutessasi piparjuurta.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat