Aasialainen kanapyttipannu

Aasiassa pyttipannu valmistetaan usein raastetusta perunasta ja se muistuttaa hieman meikäläisten röstiperunoita.

10.2. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 400 g

    perunoita, yleislajike

  • 1 (200 g)

    palsternakka

  • 1

    vihreä paprika

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2

    kevätsipulia

  • 1 dl

    hienonnettua korianteria

  • 3 rkl

    öljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • 200–300 g

    kypsää broileria, esimerkiksi tähteeksi jäänyttä broilerin fileepihviä tai grillattua broileria

Kastike:

  • 2 rkl

    srirachaa

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1 rkl

    limettimehua

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

  • 1 tl

    seesaminsiemeniä

  • 1 tl

    sokeria

■ Pese perunat huolellisesti, ja raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Huuhtele perunaraaste siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.

■ Kuori ja raasta palsternakka. Pese paprika, leikkaa puoliksi ja poista siemenkodat, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.

■ Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

■ Paista peruna- ja palsternakkaraastetta, sipulia ja valkosipulia kuumalla pannulla öljyssä, kunnes raasteseos ruskistuu. Lisää paprikakuutiot ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla. Lisää joukkoon kypsä broileri ja puolet kastikkeesta.

■ Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen, josta jokainen ruokailija voi lisätä sitä annokseensa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat