Rapea kuhataco

Pitkähköstä ainesosalistasta ei kannata lannistua, sillä tacojen valmistus on helppoa ja nopeaa.

24.2. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 25 min
  • 200 g

    punakaalia

  • 1

    limetti

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

  • ½ tl

    suolaa

  • ripaus sokeria

  • 2

    avokadoa

Rapea kuha:

  • 300 g

    nahattomia kuhafileitä

  • 1 rkl

    fish taco -mausteseosta

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1

    kananmuna

  • 1½ dl

    pankojauhoja

Paistamiseen:

  • 3 rkl

    öljyä

Lisäksi:

  • 8

    pientä tortillaa

  • noin 1 dl

    majoneesia

  • 1

    viipaloitu chili

  • 1 dl

    hienonnettua korianteria

  • ½ dl

    sipulirouhetta

  • 1

    limetti

■ Pese punakaali, poista kanta tarvittaessa ja suikaloi mahdollisimman ohueksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Sekoita kulhossa punakaalisuikaleet, seesamiöljy, puolikkaan limetin mehu, ¼ tl suolaa ja ripaus sokeria.

■ Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää puolikkaan limetin mehu ja ¼ tl suolaa. Murskaa haarukalla.

■ Levitä kuhafileet leikkuulaudalle. Poista ruodot, ja leikkaa parin sentin levyisiksi paloiksi. Mausta fish taco -mausteseoksella ja suolalla.

■ Mittaa vehnäjauhot lautaselle. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vatkaa rakenne tasaiseksi. Mittaa kolmannelle lautaselle pankojauhot. Leivitä kuhafileet pyörittelemällä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.

■ Paista kuhapalat pannulla öljyssä noin 4 minuuttia välillä käännellen.

■ Lämmitä tortillat mikrossa, pannulla tai 125-asteisesa uunissa. Täytä tortillat murskatulla avokadolla, punakaalisalaatilla ja rapealla kuhalla. Nosta päälle nokare majoneesia. Viimeistele chiliviipaleilla, korianterilla ja sipulirouheella. Purista päälle vielä halutessasi limetin mehua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat