Vartin savulohikeitto

Vartissa valmistuvan savulohikeiton täyteläisen ja samalla ihanan raikkaan maun salaisuus on juustoisessa kermassa, murskatuissa fenkolinsiemenissä ja päälle ripotellussa sitruunankuoriraasteessa.

24.2. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • 1 (300 g)

    parsakaalia

  • 500 g

    savulohta

  • 1 tl

    fenkolinsiemeniä

  • 8 dl

    vettä

  • 2

    kalaliemikuutiota

  • 1 prk (3,3 dl)

    maustettua ruokakermaa, juustoinen

  • (suolaa)

Lisäksi:

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 1

    dl hienonnettua tilliä

  • sitruunamehua

■ Huuhtele parsakaali, leikkaa nuput pieniksi muruiksi ja kanta pieniksi kuutioiksi.

■ Poista savulohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Murskaa fenkolinsiemenet huhmaressa.

■ Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot, fenkolinsiemenet ja parsakaalit. Keitä 5 minuuttia. Lisää kerma ja savukala. Kiehauta ja keitä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

■Lisää keittoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja hienonnettu tilli. Purista halutessasi keittoon sitruunamehua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat