Pyörykät ja juuresmuusi

Chorizosta tehdyt pyörykät tuovat vaihtelua tavallisiin lihapulliin. Pyöryköiden seurana maistuu juureksilla rikastettu perunamuusi.

3.3. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 500 g

    chorizo-raakamakkaraa

  • noin 1 rkl

    rypsiöljyä

Juuresmuusi:

  • 1 kg

    juureksia (esimerkiksi jauhoista perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa)

  • noin 1 l

    kasvislientä

  • 1 rkl

    voita

  • 1½ dl

    ruoka- tai kuohukermaa

  • tarvittaessa suolaa

  • mustapippuria myllystä

■ Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Laita kasvikset kattilaan.

■ Lisää sen verran kasvislientä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia.

■ Valmista tällä välin pyörykät. Puristele raakamakkara ulos kuoresta lihapullamaisiksi palleroiksi.

■ Paista pannulla kypsiksi. Lisää tarvittaessa pannulle öljyä, jos makkaroista ei irtoa paljoa nestettä.

■ Valuta ja säästä muusikasvisten keitinliemi. Lisää kasvisten sekaan voi. Survo juurekset kerman kanssa. (Voit käyttää myös sähkövatkainta.) Ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi.

■ Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat