Rapuja ja chorizoa

Kun yhdistetään makkara ja jättiravut samalle pannulle, saadaan espanjalaistyylinen pannuherkku. Lisäkkeenä toimii mainiosti parmesaanilla höystetty polentamuusi.

3.3. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3

    chorizo-raakamakkaraa

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 16–20

    raakaa jättiravunpyrstöä

  • 1

    kuivattu chilipalko

  • 1

    sitruunan mehu ja kuoriraaste

  • 4 rkl

    hienonnettua lehtipersiljaa

■ Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita ne hetkeksi sivuun.

■ Puristele makkaroiden sisukset pois kuorestaan.

■ Paista makkaraa kuumalla pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes makkara on kypsää. Painele makkaroiden rakennetta rikki paistamisen aikana. Jos makkaroista ei irtoa rasvaa paistamisen aikana, lisää pannulle hieman öljyä. Nosta hetkeksi sivuun.

■ Lisää 2 rkl öljyä pannulle. Lisää valkosipulit, ravut ja chili. Paista sekoitellen muutama minuutti, kunnes ravut ovat kypsiä.

■ Lisää paistettu chorizo ja sitruunamehu. Viimeistele sitruunan kuoriraasteella ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa parmesaanipolentan ja leivän kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat