Kikherne-chorizopata

Tomaatteja, kikherneitä ja vegaanista chorizoa pullistelevaan talviruokaan mausteita voi lisätä reilusti.

3.3. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika: 30 min
  • 1

    punasipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    porkkana

  • 1

    suippopaprika

  • 1

    lehtisellerinvarsi

  • 300 g

    vegaanista chorizomakkaraa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 tlk

    (yhteensä 800 g) purkkikirsikkatomaatteja

  • 1 tl

    savupaprikaa

  • 1 tl

    juustokuminansiemeniä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    sokeria

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • ½ tl

    kuivattua chiliä myllystä

  • 3 dl

    keitettyjä kikherneitä

Tarjoiluun:

  • sitruunaa

  • lehtipersiljaa tai rosmariinia

  • paahdettua maalaisleipää

■ Kuori ja hienonna sipulit.

■ Kuori ja viipaloi porkkana. Kuutioi paprika ja viipaloi selleri. Paloittele makkara.

■ Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää makkarat ja paista niihin kaunis väri. Lisää loput kasvikset ja jatka paistamista vielä hetki.

■ Kaada pannulle kirsikkatomaatit ja lisää mausteet. Kiehauta seos. Pienennä lämpö keskilämmölle ja anna porista noin 15 minuuttia.

■ Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne pataan ja anna lämmetä.

■ Viimeistele halutessasi puristetulla sitruunalla ja yrteillä. Tarjoa leivän kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat