Pikainen broileri-kookoskeitto

Thaimaalaishenkisen, punaisella currytahnalla maustetun kookoskeiton pikaversioon käytetään kypsää broileria ja valmiiksi pilkottuja kasviksia.

10.3. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • ½

    kypsä grillibroileri tai 2 kypsää brillibroilerin rintafileetä tai koipi-reittä

  • 100 g

    riisinuudelia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    inkivääritahnaa (esimerkiksi Spice up)

  • 1 pkt (200 g)

    valmiiksi pilkottuja thai-ruokaan sopivia kasviksia (esimerkiksi Tuorekset thai-kasvikset) tai vastaava määrä paprikaa, porkkanaa, punasipulia, paksoita ja sokerihernettä

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1–2 rkl

    punaista currytahnaa

  • 2 prk (yhteensä 800 ml)

    kookosmaitoa

  • 2 dl

    kasvis- tai kanalientä

  • 2 rkl

    thaimaalaista kalakastiketta

  • 1 tl

    fariinisokeria

Tarjoiluun:

  • limettilohkoja, viipaloitua kevätsipulia, korianteria, chiliviipaleita

■ Poista broilerista nahka ja irrottele liha. Laita lihat hetkeksi sivuun.

■ Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

■ Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä inkivääritahnan kanssa muutama minuutti kattilassa öljyssä. Lisää kasvikset ja paista muutama minuutti lisää. Sekoita joukkoon currytahna. Kaada mukaan kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja anna porista muutama minuutti.

■ Lisää joukkoon broileripalat ja keitetyt, valutetut nuudelit. Mausta kalakastikkeella ja sokerilla. Puristele päälle limettimehua. Viimeistele kevätsipulilla, korianterilla ja halutessasi chiliviipaleilla.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä keittoon vain yhden purkin kookosmaitoa ja lisätä kasvis- tai kanaliemen määrää 4 desilitralla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat