Nopea broileribiryani

Biryani eli mausteiden kanssa keitetty intialainen riisiruoka kypsyy kaikessa rauhassa meheväksi. Vartissa valmis, mutkat suoriksi oikaistu biryanin pikainen serkku syntyy keitetystä, kylmästä riisistä pannulla paistaen ja kaupan valmiilla currytahnalla maustaen.

10.3. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • 1

    kypsä grillibroileri tai 3–4 kypsää grillibroilerin koipi-reittä tai rintafileetä

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    rypsiöljyä

  • 8 dl

    keitettyä basmati- tai jasmiiniriisiä

  • 1–2 rkl

    intialaista currytahnaa (tai vindaloo-tahnaa)

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 2

    isoa tomaattia

  • 1 dl

    keltaisia rusinoita tai kuivattuja aprikooseja pieninä paloina

  • 1 dl

    rouhittua mantelia

Tarjoiluun:

  • korianteria, limettilohkoja

■ Irrottele kypsä broileri pieniksi paloiksi. Laita lihat hetkeksi sivuun.

■ Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää kylmä riisi ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä.

■ Lisää pannulle currytahna, suola ja pippuri. Kääntele sekaisin. Lisää broilerit. Anna seoksen lämmetä.

■ Kuutioi tomaatit. Kääntele ne seokseen rusinoiden ja mantelin kanssa. Viimeistele korianterilla ja limettilohkoilla. Tarjoa sellaisenaan tai raitha-kastikkeen tai tsatsikin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat