Helpot sinisimpukat

Tuoreiden simpukoiden sijaan voi viiniin laittaa kylpemään myös valmiiksi keitetyt, pakastetut simpukat. Tarjoa simpukat sellaisenaan tai kasta liemeen maalaisleipää. Kokeile myös simpukoita belgialaisittain eli ranskalaisten perunoiden kanssa.

17.3. 2:00
Määrä2 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • 1 kg

    puhdistettuja sinisimpukoita

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½

    ruukkua timjamia tai lehtipersiljaa

  • 3 rkl

    voita

  • 3 dl

    valkoviiniä

  • (suolaa, mustapippuria myllystä)

■ Huuhtaise simpukat kylmässä vedessä. Kopauta avautuneita simpukoita kevyesti veitsellä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.

■ Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä voissa isossa kattilassa muutama minuutti. Lisää viini, puolet yrteistä ja halutessasi rouhittua mustapippuria. Kiehauta seos ja lisää simpukat. Anna porista kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet.

■ Heitä pois avautumattomat simpukat. Viimeistele lopuilla timjaminlehdillä tai hienonnetulla lehtipersiljalla. Mausta halutessasi lientä suolalla. Tarjoa sellaisenaan, maalaisleivän tai ranskalaisten kanssa.

Vinkki: Voit käyttää ohjeeseen myös pakastettuja, keitettyjä sinisimpukoita (esimerkiksi Pirkka). Laita simpukat jäisinä liemeen ja keitä 3–5 minuuttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat