1 kg
puhdistettuja sinisimpukoita
2
valkosipulinkynttä
½
ruukkua timjamia tai lehtipersiljaa
3 rkl
voita
3 dl
valkoviiniä
(suolaa, mustapippuria myllystä)
■ Huuhtaise simpukat kylmässä vedessä. Kopauta avautuneita simpukoita kevyesti veitsellä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
■ Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä voissa isossa kattilassa muutama minuutti. Lisää viini, puolet yrteistä ja halutessasi rouhittua mustapippuria. Kiehauta seos ja lisää simpukat. Anna porista kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet.
■ Heitä pois avautumattomat simpukat. Viimeistele lopuilla timjaminlehdillä tai hienonnetulla lehtipersiljalla. Mausta halutessasi lientä suolalla. Tarjoa sellaisenaan, maalaisleivän tai ranskalaisten kanssa.
Vinkki: Voit käyttää ohjeeseen myös pakastettuja, keitettyjä sinisimpukoita (esimerkiksi Pirkka). Laita simpukat jäisinä liemeen ja keitä 3–5 minuuttia.