Sitruunainen jogurtti-polentakakku

Auringonkeltaista sitruunakakkua keventää ja mehevöittää jogurtti. Väri kakkuun saadaan polentasta. Kostea kakku säilyy mainiosti useamman päivän ja sopii niin kahvin kaveriksi kuin tuhdin aterian raikkaaksi jälkiruoaksikin.

31.3. 2:00
Määrä8 annosta
Valmistusaikavalmistusaika noin 1 h
  • 3

    kananmunaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 150 g

    voita

  • 1½ dl

    turkkilaista jogurttia

  • 3

    sitruunan kuori hienona raasteena

  • 1½ dl

    sitruunamehua (2–3 sitruunasta)

  • 1½ dl

    polentaryynejä

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

■ Aloita kakun valmistus vatkaamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

■ Sulata voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki.

■ Lisää voin joukkoon turkkilainen jogurtti, hyvin pestyjen sitruunoiden kuori hienona raasteena ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.

■ Sekoita kuivat aineet keskenään.

■ Lisää jogurttiseos kananmunavaahtoon hellävaraisesti nuolijan avulla sekoittaen.

■ Lisää lopuksi kuivat aineet, vähän kerrallaan nuolijalla samalla sekoittaen.

■ Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20–22 cm:n kakkuvuokaan. Taikina voi tässä vaiheessa tuntua löysähköltä, mutta polenta turpoaa kypsyessään reilusti.

■ Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Kakku saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi.

■ Anna kakun jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat