3
kananmunaa
2 dl
sokeria
150 g
voita
1½ dl
turkkilaista jogurttia
3
sitruunan kuori hienona raasteena
1½ dl
sitruunamehua (2–3 sitruunasta)
1½ dl
polentaryynejä
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
■ Aloita kakun valmistus vatkaamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
■ Sulata voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki.
■ Lisää voin joukkoon turkkilainen jogurtti, hyvin pestyjen sitruunoiden kuori hienona raasteena ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
■ Sekoita kuivat aineet keskenään.
■ Lisää jogurttiseos kananmunavaahtoon hellävaraisesti nuolijan avulla sekoittaen.
■ Lisää lopuksi kuivat aineet, vähän kerrallaan nuolijalla samalla sekoittaen.
■ Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20–22 cm:n kakkuvuokaan. Taikina voi tässä vaiheessa tuntua löysähköltä, mutta polenta turpoaa kypsyessään reilusti.
■ Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Kakku saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi.
■ Anna kakun jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.
Resepti: Kaisa Johansson