Maitosuklaabrownie

Mehevä brownie täytetään ja koristellaan suklaisella mascarponevaahdolla. Brownien taikina valmistuu ilman kummempia vatkaamisia vain sekoittamalla raaka-aineet yhteen.

31.3. 2:00
Määrä12 annosta
Valmistusaikavalmistusaika noin 1 h
  • 175 g

    voita

  • 150 g

    maitosuklaata rouheena

  • 4 dl

    sokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    kaakaojauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    suolaa

Mascarponetäyte ja -kuorrute:

  • 2 prk (à 250 g)

    mascarponetuorejuustoa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 150 g

    tummaa suklaata

■ Aloita kakun valmistus browniepohjasta. Sulata voi kattilassa. Lisää rouhittu maitosuklaa ja anna sen sulaa voin joukkoon. Sekoita.

■ Lisää suklaan ja voin joukkoon ensiksi sokeri ja sekoita hyvin.

■ Lisää sitten kananmunat ja sekoita vispilällä tasaiseksi.

■ Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne sen jälkeen muutamassa erässä seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

■ Kaada taikina voideltuun 25 cm x 35 cm:n kokoiseen vuokaan.

■ Paista brownieta 175-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä hieman kostean taikinaiseksi.

■ Anna brownien jäähtyä hyvin ennen kuin kumoat sen vuoasta. Kumoa brownie esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Leikkaa brownie kahteen osaan. Ota mascarpone huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen täytteen tekemistä, jotta se ehtii hieman lämmetä ja täytteen rakenteesta tulee tasaista.

■ Valmista täyte vatkaamalla tomusokeri ja mascarpone kuohkeaksi vaahdoksi.

■ Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen hivenen jäähtyä.

■ Lisää suklaa muutamassa osassa mascarponevaahdon joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.

■ Levitä puolet mascarponevaahdosta toiselle brownien puolikkaalle. Nosta toinen puoli päälle ja koristele se lopulla suklaa-mascarponevaahdolla.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat