Kreikkalainen katkarapupannu

Alkuruoaksi tai vaikka iltapalaksi sopiva ruoka on täynnä makuja.

7.4. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min + marinointi 2 h
  • 300 g

    keitettyjä ja kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä

  • 1 tl

    aniksensiemeniä

  • 1 tl

    fenkolinsiemeniä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 250 g

    tomaatteja

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    hienonnettua timjamia

  • 1 tl

    sokeria

  • ½ tl

    suolaa

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 100 g

    fetajuustoa

■ Anna jättikatkaravunpyrstöjen sulaa rauhassa jääkaapissa.

■ Murskaa aniksensiemenet ja fenkolinsiemenet huhmaressa. Sekoita kulhossa valkoviini, murskatut siemenet ja jättikatkaravunpyrstöt. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

■ Huuhtele ja pilko tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

■ Lusikoi katkaravunpyrstöt marinadeineen neljään uuninkestävään annosvuokaan. Lisää valkosipulit, hienonnettu timjami ja tomaatit. Mausta sokerilla ja suolalla. Valuta päälle reippaasti öljyä. Murustele päälle fetajuustoa.

■ Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile katkarapupannun kanssa rapeakuorista maalaisleipää.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat