300 g
keitettyjä ja kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
1 tl
aniksensiemeniä
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 dl
valkoviiniä
250 g
tomaatteja
3
valkosipulinkynttä
4 rkl
hienonnettua timjamia
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
4 rkl
oliiviöljyä
100 g
fetajuustoa
■ Anna jättikatkaravunpyrstöjen sulaa rauhassa jääkaapissa.
■ Murskaa aniksensiemenet ja fenkolinsiemenet huhmaressa. Sekoita kulhossa valkoviini, murskatut siemenet ja jättikatkaravunpyrstöt. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
■ Huuhtele ja pilko tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
■ Lusikoi katkaravunpyrstöt marinadeineen neljään uuninkestävään annosvuokaan. Lisää valkosipulit, hienonnettu timjami ja tomaatit. Mausta sokerilla ja suolalla. Valuta päälle reippaasti öljyä. Murustele päälle fetajuustoa.
■ Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile katkarapupannun kanssa rapeakuorista maalaisleipää.
Resepti: Suvi Rüster