Sitruuna-oliivikanaa, perunoita ja munakoisoa

Tähän herkulliseen ja mutkattomaan kanaruokaan ainekset löytyvät lähikaupasta.

7.4. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 1 h 20 min
  • noin 1 kg

    broilerin koipireisiä

  • 500 g

    perunoita (esimerkiksi annabelle)

  • 1

    munakoiso

  • 5

    valkosipulinkynttä

  • ½ dl

    sitruunamehua

  • (4 minisitruunaa)

  • 3 oksaa

    rosmariinia

  • ½ dl

    hienonnettua oreganoa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    vettä

  • 1 dl

    kivettömiä oliiveja

  • 3 rkl

    hunajaa

  • 2 rkl

    viinietikkaa

  • 1½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    mustapippuria

■ Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Taita koivet irti reisipaloista, leikkaa nahka saksilla tai veitsellä.

■ Pese perunat ja leikkaa koosta riippuen 2–4 osaan.

■ Pese ja paloittele munakoiso. Paista munakoisopaloja öljytilkassa paistinpannulla 5–10 minuuttia, kunnes palat ovat kunnolla ruskistuneet.

■ Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Pese minisitruunat, viipaloi ja poista siemenet. Voit korvata minisitruunat puolikkaalla luomusitruunalla.

■ Hienonna yrtit.

■ Sekoita uunivuoassa sitruunamehu, oliiviöljy, vesi, yrtit, valkosipulit, oliivit, hunaja, viinietikka, suola ja mustapippuri. Nosta vuokaan broilerit ja perunat, ja pyörittele kunnolla sekaisin. Sekoita kevyesti joukkoon minisitruunaviipaleet ja munakoisopalat.

■ Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä. Valuta broilereille paistamisen aikana muutaman kerran paistolientä.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat