5
filotaikina-arkkia
1 dl
sulatettua voita tai juoksevaa rasvaseosta (esimerkiksi Oivariini)
4 dl
kreikkalaista jogurttia
3
kananmunaa
¾ dl
sokeria
½ dl
hunajaa
1
sitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunamehua
1 tlk (410/226 g)
aprikoosin puolikkaita mehussa
1 oksa
rosmariinia
3 rkl
mantelilastuja
Pinnalle:
hunajaa
■ Leikkaa filotaikina-arkit saksilla puoliksi. Peitä taikina-arkit keittiöpyyhkeellä tai tuorekelmulla, niin ne pysyvät kosteina.
■ Levitä leivinpaperille yksi filotaikina-arkki kerrallaan, voitele reippaasti voisulalla, ja levitä päälle uusi taikina-arkki. Voitele ja jatka näin, kunnes kaikki filotaikinat on voideltu. Nosta taikina-arkit leivinpaperin kanssa uunivuokaan (koko 25 cm x 20 cm). Painele taikina-arkkien reunat vuoan reunoja vasten, jotta saat täytteelle tilan.
■ Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja hunaja kulhossa. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta siitä kuori ja purista 2 rkl mehua, sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
■ Painele aprikoosinpuolikkaat haarukalla litteiksi, ja nostele rennosti täytteen päälle. Riivi rosmariinista lehdet. Lisää aprikoosien päälle rosmariinia ja mantelilastuja.
■ Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25–35 minuuttia.
■ Anna jäähtyä, ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Valuta päälle hunajaa ennen tarjoilua.
Resepti: Suvi Rüster