Rapea aprikoosi-jogurttipiiras

Piiras viimeistellään valuttamalla pinnalle hunajaa.

7.4. 2:00
Määrä8 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 50 min + tekeytyminen vähintään 2 h
  • 5

    filotaikina-arkkia

  • 1 dl

    sulatettua voita tai juoksevaa rasvaseosta (esimerkiksi Oivariini)

  • 4 dl

    kreikkalaista jogurttia

  • 3

    kananmunaa

  • ¾ dl

    sokeria

  • ½ dl

    hunajaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1 tlk (410/226 g)

    aprikoosin puolikkaita mehussa

  • 1 oksa

    rosmariinia

  • 3 rkl

    mantelilastuja

Pinnalle:

  • hunajaa

■ Leikkaa filotaikina-arkit saksilla puoliksi. Peitä taikina-arkit keittiöpyyhkeellä tai tuorekelmulla, niin ne pysyvät kosteina.

■ Levitä leivinpaperille yksi filotaikina-arkki kerrallaan, voitele reippaasti voisulalla, ja levitä päälle uusi taikina-arkki. Voitele ja jatka näin, kunnes kaikki filotaikinat on voideltu. Nosta taikina-arkit leivinpaperin kanssa uunivuokaan (koko 25 cm x 20 cm). Painele taikina-arkkien reunat vuoan reunoja vasten, jotta saat täytteelle tilan.

■ Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja hunaja kulhossa. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta siitä kuori ja purista 2 rkl mehua, sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada täyte vuokaan.

■ Painele aprikoosinpuolikkaat haarukalla litteiksi, ja nostele rennosti täytteen päälle. Riivi rosmariinista lehdet. Lisää aprikoosien päälle rosmariinia ja mantelilastuja.

■ Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25–35 minuuttia.

■ Anna jäähtyä, ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Valuta päälle hunajaa ennen tarjoilua.

Resepti: Suvi Rüster

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat