Vuohenjuustolla täytetyt karitsanpaistit

Käytä paisteihin tankona myytävää vuohenjuustoa, sillä sen rakenne pysyy täytteessä hyvänä.

14.4. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 40 min
  • 4

    karitsan paahtopaistia (noin 700 g)

Täyte:

  • 200 g

    vuohenjuustoa

  • ½

    ruukkua oreganoa

  • 2

    timjaminoksaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • (noin 1 rkl maitoa/vettä)

Lisäksi:

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 1 rkl

    voita

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • cocktailtikkuja

■ Ota paistit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

■ Tee täyte. Leikkaa vuohenjuuston kuori ohuesti pois ja murenna juusto kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta valkosipuli, lisää ne juuston joukkoon ja sekoita haarukalla tahnaksi. Lisää tilkka maitoa tai vettä, jos seos on jähmeää.

■ Työnnä pienen terävän veitsen kärki paistin keskiosaan ja liikuta veistä paistin sisällä edestakaisin, kunnes paistissa on pieni tasku. Tee samoin lopuille paisteille. Lusikoi täyte taskuihin pienellä lusikalla tai lusikan varrella. Sulje aukot cocktailtikuilla. Mausta paistit suolalla ja pippurilla.

■ Kuumenna uuni 150 asteeseen.

■ Kuumenna voi ja öljy pannussa. Ruskista paistit kauttaaltaan pannussa ja kypsennä sitten uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes paistien sisälämpötila on 54–56 astetta. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Tee lopusta oreganosta ja oliiviöljystä morttelissa tai sauvasekoittimella kastike paisteille.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste

Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat