Churrot

Tällä kertaa churrot saavat pintaansa raikasta vadelmasokeria ja dippaamista varten valmistetaan valkosuklaakastike.

21.4. 2:00
Määränoin 20 kpl
Valmistusaikavalmistusaika 45 min

Taikina:

  • 2½ dl

    vettä

  • 75 g

    voita

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • 2½ dl

    vehnäjauhoja

  • ½

    sitruunan kuoren keltainen osa hienona raasteena

  • 2

    kananmunaa

Uppopaistamiseen:

  • 1 litra

    rypsiöljyä

Koristeluun:

  • 1½ dl

    tomusokeria

  • 2 rkl

    pakastekuivattuja vadelmia

Valkosuklaakastike:

  • 150 g

    valkosuklaata

  • 1 dl

    kuohukermaa

■ Mittaa kattilaan vesi, voi, sokeri ja suola. Nosta kattila liedelle ja lämmitä ensiksi miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Nosta lämpöä sen jälkeen niin, että seos kiehahtaa.

■ Kaada jauhot joukkoon ja laske samalla lieden lämpö pienimmälle asteelle. Sekoita seosta voimakkaasti nuolijan tai puukapustan avulla noin minuutin ajan. Tarkoituksena on saada aikaan taikinapallo, joka irtoaa kattilan reunoilta.

■ Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoituksessa parhaiten toimii lapavatkain, mutta kananmunien lisääminen onnistuu myös käsin sekoittaen.

■ Pyöräytä taikinaa kulhossa lapavatkaimella muutaman kerran ja lisää sen jälkeen kananmunat, joiden rakenne on rikottu haarukalla, muutamassa osassa taikinan joukkoon.

■ Kun olet lisännyt kaiken kananmunan, sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.

■ Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.

■ Varaa uppopaistamista varten paksupohjainen kattila, kattilaan sopiva kansi, reikäkauha ja iso lautanen. Levitä lautaselle talouspaperia.

■ Kaada rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä se 180-asteiseksi.

■ Pursota taikinapötköjä öljyn joukkoon. Taikinapalan saa kätevimmin irti pursotuspussin päästä saksilla leikkaamalla.

■ Paista churroja noin 2 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta churrot sitten reikäkauhalla leivinpaperin päälle kuivahtamaan.

■ Koristelua varten laita tomusokeri kulhoon. Hankaa pakastekuivatut vadelmat siivilän läpi tomusokerin joukkoon ja sekoita hyvin.

■ Pyöräytä churrot vadelmasokerissa.

■ Kastiketta varten pilko valkosuklaa kulhoon.

■ Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se valkosuklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita sitten tasaiseksi.

■ Tarjoile churrot lämpimän valkosuklaakastikkeen kanssa.

Muista uppopaistamisessa varovaisuus: jos öljy kuumenee liiaksi, se voi leimahtaa. Tarkkaile siis öljyn lämpötilaa. Jos öljy leimahtaa, tukahduta palo kattilankannella. Älä käytä liesituuletinta, kun uppopaistat.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat