8
vihreää parsaa
100 g
litteitä sokeriherneenpalkoja
1 dl
(pakaste)herneitä
½ tl
suolaa
2
pientä avokadoa
2 tl
sitruunamehua
250 g:n
pallo mozzarellaa tai burrataa
½ tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
Yrttiöljy:
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku yrttejä (esimerkiksi basilikaa, lehtipersiljaa, minttua tai niiden sekoitusta)
noin 1 dl
oliiviöljyä
2 tl
sitruunamehua
⅓ tl
suolaa
Tarjoiluun:
paahdettua maalaisleipää tai patonkia
■ Tee ensin yrttiöljy. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se yrtinlehtien kanssa tehosekoittimeen. Lisää öljy vähän kerrallaan sekoittaen. Aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
■ Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Lisää herneenpalot ja herneet. Jatka keittämistä noin 1 minuutti. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen jäähtymään.
■ Kuori ja viipaloi avokadot. Pirskota päälle sitruunamehua. Nosta tarjoiluvadille. Lisää joukkoon valutetut vihreät kasvikset. Valuta päälle kastiketta. Laita päälle mozzarellaa, suolaa, pippuria ja sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.
Vinkki: Haluaisitko tehdä yrttiöljyn etukäteen, mutta pelkäät sen tummumista? Kasta yrtit kiehuvaan veteen noin 5 sekunniksi, valuta kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kaikki vesi pois. Tee öljy samaan tapaan, kuin ryöppäämättömistäkin yrteistä.
Resepti: Sanna Kekäläinen