Hunajainen uunilohi

Lempeä uunilohi ja yrteillä pilkutettu perunamuusi ovat lohturuokaa parhaimmillaan. Lohi maustuu pienellä sipaisulla hunajaa ja nokareella voita, jotka antavat kalan pintaan hieman väriä uunipaiston aikana.

5.5. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 600 g

    ruodotonta lohta

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 2 tl

    juoksevaa hunajaa

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Kastike:

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 tl

    (tai maun mukaan) piparjuurta raastettuna

  • 1 prk (200 g)

    ranskankermaa tai kermaviiliä

  • ½ tl

    sokeria

  • ¼ tl

    suolaa

  • 1 tl

    sitruunamehua

Tarjoiluun:

  • marinoitua punasipulia, lohenmätiä, tilliä, yrtti-sitruunamuusia

■ Mausta lohen pinta suolalla ja pippurilla. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita valkosipulisilppu lohen päälle hunajan ja voinokareiden kanssa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lohi saa jäädä hieman pinkiksi sisältä. Viimeistele yrteillä.

■ Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta piparjuuri. Yhdistä ne ranskankerman kanssa. Mausta seos sokerilla, suolalla ja sitruunamehulla.

■ Irrottele lohi halutessasi pieniksi paloiksi. Tarjoa kastikkeen, muusin, marinoidun punasipulin, mädin ja tillin kanssa. Lisäkkeeksi sopivat salaattipinaatti tai keitetyt, vihreät kasvikset.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat