600 g
ruodotonta lohta
1
valkosipulinkynsi
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
2 tl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
voita
2 rkl
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Kastike:
1
valkosipulinkynsi
2 tl
(tai maun mukaan) piparjuurta raastettuna
1 prk (200 g)
ranskankermaa tai kermaviiliä
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 tl
sitruunamehua
Tarjoiluun:
marinoitua punasipulia, lohenmätiä, tilliä, yrtti-sitruunamuusia
■ Mausta lohen pinta suolalla ja pippurilla. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita valkosipulisilppu lohen päälle hunajan ja voinokareiden kanssa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lohi saa jäädä hieman pinkiksi sisältä. Viimeistele yrteillä.
■ Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta piparjuuri. Yhdistä ne ranskankerman kanssa. Mausta seos sokerilla, suolalla ja sitruunamehulla.
■ Irrottele lohi halutessasi pieniksi paloiksi. Tarjoa kastikkeen, muusin, marinoidun punasipulin, mädin ja tillin kanssa. Lisäkkeeksi sopivat salaattipinaatti tai keitetyt, vihreät kasvikset.
Resepti: Sanna Kekäläinen