Jäätelökakku

Kokoa hauska kerrosherkku keksijäätelöistä, levitä väliin ja pinnalle kermavaahtoa ja anna koristelussa mielikuvituksen laukata.

5.5. 2:00
Määrä8–10 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 15 min
  • 1 prk (2 dl)

    kuohukermaa

  • 1 rkl

    karamellilevitettä (esimerkiksi Bonne Maman)

  • noin 100 g

    kotimaisia pakastevadelmia

  • 50 g

    raastettua tummaa suklaata

  • 1 dl

    toffeekarkkeja pieninä kuutioina

  • 8

    keksijäätelöä (Puffetia tai muuta vastaavaa keksijäätelöä)

Koristeluun:

  • karamellilevitettä, keksejä, pakastevadelmia, marenkia, suklaata, toffeepaloja tai muita karkkeja

■ Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi karamellilevitteellä. (Voit myös jättää kermavaahdon maustamatta, sillä kakkuun tulee makeutta karkeista.)

■ Lado neljä keksijäätelöä tiiviisti tarjoilulautaselle. Levitä jäätelöiden päälle noin kolmasosa kermavaahdosta. Painele jäiset vadelmat hieman pienemmiksi paloiksi ja nosta kermavaahdon pinnalle. Laita päälle suklaarouhe ja toffeepalat. Lado loput jäätelöt päälle. Kuorruta päällys ja sivut kermavaahdolla.

■ Koristele kakku valuttamalla päälle karamellilevitettä. Viimeistele vadelmilla, kekseillä ja muilla haluamisilla makupaloilla.

Vinkki: Voit korvata karamellilevitteen halutessasi hillolla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat