Yrteillä ja sitruunalla maustettu perunamuusi

Tämä muusi maistuu etenkin kalaruoan kaverina.

5.5. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 800 g

    jauhoista perunaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 prk (120 g)

    ranskankermaa tai smetanaa

  • 1 dl

    hienonnettuja yrttejä, esimerkisi tilliä

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 2 tl

    sitruunan kuoriraastetta

  • loraus keitinvettä, maitoa tai kermaa

  • 1 tl

    suolaa

■ Kuori ja paloittele perunat. Kuori valkosipulit. Laita ne suolalla maustettuun kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä perunat kypsiksi, 15–20 minuuttia.

■ Valuta perunoista vesi pois. Lisää joukkoon ranskankerma, yrtit sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste. Soseuta perunat. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä tai maidolla. Mausta suolalla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat