Kokonainen sinappisiika

Sivele täysjyväsinapista, sitruunasta ja ruohosipulista tehtyä marinadia siioille ahkerasti kypsentämisen aikana pitkävartisella sudilla. Öljyinen marinadi maustaa ja pitää kalan mehevänä.

Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 30 min + 20 min
  • 2 (à 600 g)

    perattua ja suomustettua siikaa

  • 3 rkl

    karkeaa merisuolaa

  • 5 dl

    tuoretta pinaattia

  • 2

    kesäsipulia

  • 200 g

    ruohosipulituorejuustoa

  • sormisuolaa

Marinadi:

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 rkl

    täysjyväsinappia

  • ½

    sitruunan mehu ja raastettu kuori

  • 3 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • 1 rkl

    hunajaa

  • ripaus suolaa

■ Pyyhkäise siikojen sisäpuoli ja nahka talouspaperilla. Leikkaa viillot siikojen nahkaan molemmin puolin.

■ Ripottele sisälle ja pinnalle merisuolaa. Anna maustua vähintään 20 minuuttia. Pyyhkäise vielä talouspaperilla suola ja nesteet pois kalojen sisältä ja päältä.

■ Huuhtele ja hienonna pinaatti ja kesäsipulit. Sekoita tuorejuuston kanssa.

■ Lusikoi tuorejuustoseosta siikojen sisälle. Pistele siiat vatsasta kiinni cocktailtikuilla niin täyte pysyy sisällä.

■ Sekoita marinadin ainekset keskenään. Valele siiat marinadilla.

■ Nosta siiat leivinpaperiarkeille. Grillaa parilalevyn tai alumiinifolioarkkien päällä marinadiliemellä ahkerasti valellen 5–10 minuuttia, käännä siiat varovasti ympäri leivinpaperin avulla ja grillaa vielä toiselta puolelta 5 minuuttia.

■ Nosta tarjoiluvadille, ja valele vielä lopulla marinadiliemellä. Ripottele päälle vielä sormisuolaa.

Vinkki: Voit suolata kokonaiset siiat myös suolaliemessä. Tee se näin: Keitä 1 l vettä ja liuota siihen 1 dl karkeaa merisuolaa. Jäähdytä liemi. Nosta siiat suolaliemeen noin 20 minuutiksi.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat