2 (à 600 g)
perattua ja suomustettua siikaa
3 rkl
karkeaa merisuolaa
5 dl
tuoretta pinaattia
2
kesäsipulia
200 g
ruohosipulituorejuustoa
sormisuolaa
Marinadi:
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
täysjyväsinappia
½
sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1 rkl
hunajaa
ripaus suolaa
■ Pyyhkäise siikojen sisäpuoli ja nahka talouspaperilla. Leikkaa viillot siikojen nahkaan molemmin puolin.
■ Ripottele sisälle ja pinnalle merisuolaa. Anna maustua vähintään 20 minuuttia. Pyyhkäise vielä talouspaperilla suola ja nesteet pois kalojen sisältä ja päältä.
■ Huuhtele ja hienonna pinaatti ja kesäsipulit. Sekoita tuorejuuston kanssa.
■ Lusikoi tuorejuustoseosta siikojen sisälle. Pistele siiat vatsasta kiinni cocktailtikuilla niin täyte pysyy sisällä.
■ Sekoita marinadin ainekset keskenään. Valele siiat marinadilla.
■ Nosta siiat leivinpaperiarkeille. Grillaa parilalevyn tai alumiinifolioarkkien päällä marinadiliemellä ahkerasti valellen 5–10 minuuttia, käännä siiat varovasti ympäri leivinpaperin avulla ja grillaa vielä toiselta puolelta 5 minuuttia.
■ Nosta tarjoiluvadille, ja valele vielä lopulla marinadiliemellä. Ripottele päälle vielä sormisuolaa.
Vinkki: Voit suolata kokonaiset siiat myös suolaliemessä. Tee se näin: Keitä 1 l vettä ja liuota siihen 1 dl karkeaa merisuolaa. Jäähdytä liemi. Nosta siiat suolaliemeen noin 20 minuutiksi.
Resepti: Suvi Rüster