Grillattu paholaisen lohi

Lohi kypsyy grillissä upean meheväksi, kun sidot lohiviipaleet lihapuolet vastakkain karhulangalla yhteen. Tymäkästä paholaisen hillosta ja öljystä sekoitettu marinadi maustaa lohipalat todella maukkaiksi.

Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 20 min + marinointi vähintään 30 min
  • 1 iso (noin 800 g)

    kirjolohifilee

  • 1 tl

    suolaa

  • karhulankaa

Marinadi:

  • 1 dl

    paholaisen hilloa tai kastiketta

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 rkl

    soijakastiketta

Lopuksi:

  • 1 dl

    hienonnettua korianteria

■ Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele fileelle suolaa. Leikkaa filee kahdeksaksi viipaleeksi.

■ Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja nosta lohipalat marinadiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

■ Aseta kaksi kirjolohiviipaletta lihapuolet vastakkain. Sido karhulangalla napakaksi paketiksi.

■ Grillaa lohipaketteja kuumassa grillissä välillä käännellen yhteensä 8–10 minuuttia. (Tarkkaile kypsymistä, sillä kypsymisaika riippuu muun muassa grillin kuumuudesta.) Valele lohipaketteja kypsentämisen aikana muutaman kerran marinadilla.

■ Nosta lohipaketit tarjoilulautaselle. Leikkaa saksilla karhulangat pois. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat