1 iso (noin 800 g)
kirjolohifilee
1 tl
suolaa
karhulankaa
Marinadi:
1 dl
paholaisen hilloa tai kastiketta
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
Lopuksi:
1 dl
hienonnettua korianteria
■ Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele fileelle suolaa. Leikkaa filee kahdeksaksi viipaleeksi.
■ Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja nosta lohipalat marinadiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
■ Aseta kaksi kirjolohiviipaletta lihapuolet vastakkain. Sido karhulangalla napakaksi paketiksi.
■ Grillaa lohipaketteja kuumassa grillissä välillä käännellen yhteensä 8–10 minuuttia. (Tarkkaile kypsymistä, sillä kypsymisaika riippuu muun muassa grillin kuumuudesta.) Valele lohipaketteja kypsentämisen aikana muutaman kerran marinadilla.
■ Nosta lohipaketit tarjoilulautaselle. Leikkaa saksilla karhulangat pois. Ripottele päälle tuoretta korianteria.
Resepti: Suvi Rüster