6 isoa tai 12 keskikokoista
perattua ja suomustettua ahventa
1–1½ tl
hienoa merisuolaa
1–2 rkl
öljyä
Salsa verde -maustetahna:
50 g
pehmeää voita
2 rkl
öljyä
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl
hienonnettua timjamia
2 rkl
pieniä hienonnettuja kapriksia
1 tl
raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa
■ Sekoita pehmeän voin joukkoon kaikki salsa verde -tahnan ainekset.
■ Huuhtaise ahvenet kylmällä vedellä ja pyyhkäise kuivaksi talouspaperilla. Ripottele suolaa ahvenien sisälle ja päälle. Sipaise kaloille öljyä. Öljyä myös halsteria kevyesti niin kalat irtoavat kypsänä siitä paremmin.
■ Aseta ahvenet halsteriin ja sulje halsteri napakasti. Kypsennä kaloja grillissä tai hiilloksella noin 3–5 minuuttia molemmin puolin.
■ Levitä kypsien kuumien ahvenien päälle salsa verde -tahnaa.
Resepti: Suvi Rüster