Salsa verde -ahvenet

Suomustetun ahvenen nahka paistuu grillissä mahtavan rapean maukkaaksi. Jos grillaat ahvenet suomuineen, repäise nahka pois ennen syömistä, ja levitä salsa verde -tahna kaloille.

Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 20 min
  • 6 isoa tai 12 keskikokoista

    perattua ja suomustettua ahventa

  • 1–1½ tl

    hienoa merisuolaa

  • 1–2 rkl

    öljyä

Salsa verde -maustetahna:

  • 50 g

    pehmeää voita

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2

    hienonnettua valkosipulinkynttä

  • 1 dl

    hienonnettua lehtipersiljaa

  • 2 rkl

    hienonnettua timjamia

  • 2 rkl

    pieniä hienonnettuja kapriksia

  • 1 tl

    raastettua sitruunankuorta

  • ripaus suolaa

■ Sekoita pehmeän voin joukkoon kaikki salsa verde -tahnan ainekset.

■ Huuhtaise ahvenet kylmällä vedellä ja pyyhkäise kuivaksi talouspaperilla. Ripottele suolaa ahvenien sisälle ja päälle. Sipaise kaloille öljyä. Öljyä myös halsteria kevyesti niin kalat irtoavat kypsänä siitä paremmin.

■ Aseta ahvenet halsteriin ja sulje halsteri napakasti. Kypsennä kaloja grillissä tai hiilloksella noin 3–5 minuuttia molemmin puolin.

■ Levitä kypsien kuumien ahvenien päälle salsa verde -tahnaa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat