Grillatut romanescopihvit ja korianterigremolata

Romanesco on kukkakaalin muunnelma, joka ihastuttaa kauniilla muodollaan. Muhkeina pihveinä grillattu romanesco tarjoillaan gremolata-yrttikastikkeen kanssa.

9.6. 2:00
Määrä4–6 kpl
Valmistusaika20 min
  • 2

    romanescoa tai kukkakaalia

  • oliiviöljyä grillaamiseen

  • sormisuolaa

Korianterigremolata:

  • 1 iso ruukku

    korianteria

  • ¼ dl

    seesaminsiemeniä

  • ¼ dl

    kurpitsansiemeniä

  • ½

    limetin raastettu kuori

  • ½

    limetin mehu

  • ¼ dl

    kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • suolaa

■ Valmista ensin gremolata. Revi korianteri korkeareunaiseen astiaan. Lisää siemenet ja raasta joukkoon limetin kuoren vihreä osa. Purista sekaan mehu ja lisää öljy. Soseuta karkeaksi seokseksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä tarvittaessa, kunnes koostumus on sopivan notkea. Mausta lopuksi suolalla.

■ Irrota lehdet romanesco-kaalista ja leikkaa kaali tukeviksi, noin 1½ cm:n paksuiksi viipaleiksi siten, että viipaleet pysyvät koossa kaalin kannan avulla. Irtonaiset päätypalat voit halutessasi myös grillata, tai käyttää myöhemmin johonkin muuhun ruokaan.

■ Sivele romanescopihvit öljyllä. Grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes kaali on saanut kauniin värin pintaansa ja hieman pehmennyt, mutta on edelleen suutuntumaltaan napakka. Ripottele lopuksi pinnalle sormisuolaa. Tarjoa pihvit gremolatan kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat