Misomarinoidut kuningasosterivinokkaat

Osterivinokasvartaisiin kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan melko pienikokoisia sieniä. Ne kypsyvät nopeammin ja on helpompi grillata vartaissa. Jos kaupasta löytyy vain isompia sieniä, voit halkaista ne ennen vartaisiin pujottamista.

9.6. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
  • 300 g

    pieniä kuningasosterivinokkaita

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    misotahnaa

  • 2 rkl

    paahdettua seesamiöljyä

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    riisiviinietikkaa

  • 2 rkl

    vettä

  • (chilirouhetta)

  • silputtua kevätsipulia

Lisäksi:

  • puisia varrastikkuja

■ Laita varrastikut hyvissä ajoin ennen grillaamista veteen likoamaan.

■ Hienonna valkosipulinkynnet ja laita ne kulhoon. Lisää misotahna, öljyt, riisiviinietikka ja vesi. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta halutessasi chilirouheella.

■ Pujottele sienet vartaisiin ja valele marinadilla. Grillaa sienet molemmin puolin kauniin värisiksi, noin 5 minuuttia per puoli. Viimeistele silputulla kevätsipulilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat