Kesäkurpitsakakku

Porkkanakakku on monelle tuttu juttu, mutta samalla tekniikalla voi myös kesäkurpitsasta leipoa kakun. Kasvisraaste mehevöittää leivonnaisen ja lisää sen säilyvyyttä.

28.7. 2:00
Määrä10 palaa
Valmistusaika20 min + paistaminen ja jäähdyttäminen 2 h
  • 150 g

    voita

  • 1 pieni

    kesäkurpitsa (noin 4 dl karkeaa raastetta)

  • 2

    huoneenlämpöistä kananmunaa

  • 2¾ dl

    fariinisokeria

  • 4½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1 ps (75 g)

    mantelijauhetta

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 75 g

    suklaahippuja tai rouhittua suklaata

  • 1 dl

    kermaa

  • (tomusokeria tai sulatettua suklaata, syötäviä kukkia)

■ Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

■ Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puristele ylimääräinen neste pois.

■ Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa kulhossa.

■ Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää joukkoon suklaahiput.

■ Kääntele kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa-jauhoseos ja voisula muiden aineiden joukkoon. Lisää kerma.

■ Kaada taikina pinnoitettuun, jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1,1 l)

■ Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

■ Anna kakun vetäytyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria tai sulata suklaata ja valuta se raidoiksi kakulle. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat