Kesäkurpitsalasagne

Herkullisen ”lasagnen” voi tehdä myös kesäkurpitsasta. Kesäkurpitsan hyvä puoli on se, että se sisältää paljon vettä, eli kasvis on vähäkalorista syötävää. Kesäkurpitsan huono puoli on se, että se sisältää paljon vettä – eli tässä ruoassa sitä on saatava pois, jotta lasagneen ei jää liikaa nestettä paistamisen jälkeen.

28.7. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika25 min + paistaminen 1 h
  • 1 kg

    keskikokoista kesäkurpitsaa

  • noin 3 rkl

    suolaa

  • 2 dl

    raastettua parmesaania

  • 200 g

    murusteltua fetaa tai raastettua mozzarellaa

Täyte:

  • 2 pientä

    salottisipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 400 g

    nauta-sikajauhelihaa tai naudanjauhelihaa

  • 2 prk (yhteensä 800 g)

    kirsikkatomaatteja

  • 1 tl

    balsamiviinietikkaa

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • ½ tl

    kuivattua chiliä myllystä

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

  • rypsiöljyä

■ Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.

■ Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.

■ Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.

■ Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.

■ Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat