Korealainen kesäkurpitsakimchi

Korealaiset tietävät, miten kasvikset kesytetään: kaalista syntyy uhkean makuista kimchiä hapattamalla. Tässä amerikkalaisen Food 52 -sivustolta ideansa saaneessa kesäkurpitsakimchissä käytetään hyväksi samaa menetelmää.

28.7. 2:00
Määrä4–6 annosta
Valmistusaika15 min + 2 vrk
  • 2

    keskikokoista kesäkurpitsaa

  • 3 rkl

    karkeaa merisuolaa

Lisäksi:

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2

    hoikkaa kesäsipulia varsineen

  • noin 3 cm:n

    pätkä inkivääriä

  • ½ dl

    riisiviinietikkaa

  • 1–2 rkl

    gochujang-tahnaa

  • 1 rkl

    thaimaalaista kalakastiketta (fish sauce)

  • 1 tl

    sokeria

  • 3 tl

    suolaa

■ Leikkaa kesäkurpitsa sormenpaksuisiksi tangoiksi. Laita suolan kanssa kerroksittain siivilään. Anna maustua 1 tunnin ajan.

■ Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, etikka, gochujang, kalakastike, sokeri ja suola.

■ Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti. Taputtele kuiviksi. Lisää mausteseokseen. Laita seos ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Anna maustua huoneenlämmössä 2–3 päivää. Ravistele purkkia maustumisen aikana.

■ Siirrä jääkaappiin ja säilytä viileässä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat