1½ l
happamahkoja omenoita viipaleina tai lohkoina
1 dl
fariinisokeria
1½ tl
kanelia
2 rkl
sitruunamehua
Crumble:
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1½ dl
murskattuja keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff
175 g
voita
Vuoan voiteluun:
voita
Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai paksua vaniljakastiketta
■ Kuori omenat halutessasi. Kuutioi tai viipaloi omenat. Sekoita omenoiden joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
■ Tee murupäällys. Nypi jauhot, sokeri ja keksimurut kuutioidun voin joukkoon. Levitä seos omenoiden päälle.
■ Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes päällys on kauniin ruskea ja omenat tuntuvat pehmeiltä. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen