Juustokakkujäätelö

Selätä herkkuhimo kotitekoisella, ilman jätskikonetta valmistuvalla juustokakunmakuisella jätskillä. Jäätelö saa terää tuorejuustosta ja punaherukoista. Keksimurut antavat herkkuun mukavaa rapeutta ja kanelista makua.

Määränoin 12 palloa
Valmistusaika20 min + jäätyminen 5 h
  • 200 g

    punaherukoita

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 3 rkl

    tomusokeria

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 1 pkt (200 g)

    maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadelphia

  • 1 prk (397g)

    kondensoitua maitoa

  • 6

    keksiä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff

■ Laita puhdistetut marjat, sitruunamehu ja tomusokeri tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Laita hetkeksi sivuun.

■ Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi toiseen kulhoon tuorejuusto ja vatkaa se tasaiseksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito. Vatkaa kuohkeaksi. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustovaahto.

■ Kaada puolet seoksesta pakkasenkestävään vuokaan. Lisää puolet marjasoseesta ja sekoita rennosti. Murustele päälle puolet kekseistä.

■ Kaada päälle loput massasta, lisää loput marjasoseesta ja loput keksimurut. Koristele muutamalla marjalla. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään 5 tuntia.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat