Keksitahna eli Cookie butter

Keksitahna on monikäyttöistä. Se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle levitettäväksi, pannarin tai lettujen päälle hillon sijaan tarjottavaksi tai vaikkapa jäätelön kyytipojaksi. Se maistuu mahtavalta myös aamupuuron päällä!

4.8. 2:00
Määrä10 pientä annosta
Valmistusaika10 min
  • 250 g

    keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff

  • 100 g

    voita

  • 1 prk (397 g)

    kondensoitua maitoa

■ Murskaa keksit monitoimikoneella.

■ Sulata voi. Lisää voisula ja kondensoitu maito keksimurujen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.

■ Säilytä tahna jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tahna säilyy noin muutaman viikon ajan viileässä säilytettynä. Käytä tahnaa puuron päällä, jäätelön kanssa tai paahtoleivälle tai pullaviipaleelle levitettynä. Kokeile myös pannarin tai lettujen kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat