Brunssipuuro

Puuro valmistetaan tuorepuurosta tutulla yön yli -tekniikalla, eli hiutaleet kylpevät tuntikausia kauramaidossa jääkaapissa. Aamulla turvonneet hiutaleet nesteineen kumotaan kattilaan ja keitetään muutama minuutti. Lopputuloksena syntyy lempeänmakuinen puuro, jonka keksitahna aateloi viikonloppubrunssille tai loma-aamuun sopivaksi arjen luksukseksi.

Määrä4 annosta
Valmistusaika10 min + tekeytyminen 8 h
  • 4 dl

    kaurahiutaleita

  • 1 l

    kauramaitoa

  • 1 tl

    suolaa

  • 3 rkl

    voita

Päälle:

  • 6 rkl

    keksitahnaa, marjoja, marjasosetta, chiansiemeniä, kookoslastuja

■ Mittaa kauramaito ja kaurahiutaleet kattilaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.

■ Jatka puuron valmistamista aamulla. Mausta seos suolalla. Kuumenna välillä sekoitellen. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu puuromaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

■ Annostele lautasille. Viimeistele keksitahnalla, marjoilla, marjasoseella, chiansiemenillä ja kookoslastuilla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintulla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat