Kukkakaalitagliatelle

Kukkakaalitagliatelle on hyvä esimerkki siitä, miten helposti niukoista raaka-aineista saa loihdittua mielettömän maukkaan ruoan. Vaikka et olisi suuri anjovisfani, kokeile tätä silti. Anjoviksen voimakas maku taittuu paistettaessa, ja se antaa ruokaan maukasta täyteläistä suolaisuutta.

18.8.2022 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
  • 300 g

    kukkakaalia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2–3 rkl

    oliiviöljyä

  • ½ rs (à 125 g)

    anjovisfileitä

  • ½ tl

    chilihiutaleita

  • 3 rkl

    sitruunamehua

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 250 g

    tagliatelle-pastaa

Pangritata eli leipämuruseos:

  • 2 dl

    raastettua vaaleaa leipää

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • ½

    sitruunan raastettu kuori

■ Valmista ensin pangritata. Raasta kuivahtanut vaalea leipä raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

■ Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja leipäraaste. Paista sekoitellen, kunnes leipämuru hieman ruskistuu. Kaada seos kulhoon heti, niin leipämuru ei pala. Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Säilytä pangritata kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.

■ Pese kukkakaali, viipaloi nuput ja kanta ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

■ Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää anjovikset, valkosipulit ja chili. Paista noin minuutin ajan, kunnes anjovikset sulavat öljyn joukkoon. Lisää kukkakaalit, sitruunamehu, suola ja sokeri. Paista keskilämmöllä sekoitellen 5–8 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman pehmenneet ja ruskistuneet.

■ Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kaada pannulle kukkakaalipaistoksen joukkoon. Sekoittele. Lisää halutessasi joukkoon öljyä. Viimeistele pasta-annokset maun mukaan pangritatalla eli köyhän miehen parmesaanilla.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat